In beeld
'Van speciaal
naar gewoon'

Van ‘Speciaal naar Gewoon’ laat de verhalen van (oud) leerlingen in hun zoektocht naar een volwaardige plek op de arbeidsmarkt zien. Omdat de leerlingen uit de bestaande portretten inmiddels serieus aan het werk zijn, laten we jullie graag zien hoe het nu met hun gaat. 

Rob Lohuis

Rob is 29 jaar en woont in Steenderen. Na de opnames van zijn videoportret zijn er veel dingen veranderd. Rob heeft namelijk zijn droom om treinmachinist te worden weten te verwezenlijken. Mede dankzij de kansen die hij heeft gekregen werkt hij inmiddels 36 uur in de week bij Arriva. Zelf zegt Rob het volgende over zijn periode na de opnames van Speciaal naar Gewoon:

“Door alle kansen heb ik mijn kwaliteiten kunnen ontwikkelen, op sommige vlakken verbaas ik mijzelf ook over wat ik kan. Sinds oktober 2018 heb ik mijn jongensdroom waargemaakt. Na een lange sollicitatieprocedure en een aantal keuringen ben ik aangenomen als treinmachinist in opleiding. Deze opleiding heb ik in 4 maanden met goed gevolg afgerond. Ik ben erg trots en bestuur met super veel plezier de trein. Iedere dag is het een feest met nieuwe uitdagingen. Ik hoop in de toekomt vooral op deze voet verder te gaan. Ik sta open voor leuke nieuwe uitdagingen. Wat er op mijn pad komt dat weet ik natuurlijk niet, maar nieuwe dingen ga ik niet uit de weg.” 

 

Benieuwd naar het videoportret van Rob? Klik dan hier.

Stephan Spieker

Stephan werkt op het moment als Ondersteuner Opleiding HRM en Ondersteuner Lectoraat HRM bij de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Stephan heeft altijd zijn droom nagejaagd en laat zich niet afschepen met 'nee' of 'dat kan niet’.

Sinds de opname van zijn videoportret is Stephan meer uren gaan werken, de meeste uren steekt hij in het ondersteunen van het Lectoraat HRM. Door COVID-19 ziet hij helaas minder mensen dan dat hij zou willen maar hoopt dat hier snel verandering in komt. In de toekomst hoopt Stephan nog lang voor de HAN te kunnen werken en ondanks zijn beperking goed mee te kunnen draaien in de samenleving.

 

 

Benieuwd naar het videoportret van Stephan? Klik dan hier.

EsmeeAnne

EsmeeAnne is sinds 7 augustus 2017 aan het werk in de bediening bij van der Valk. Na de opnames van haar video is er veel veranderd. EsmeeAnne heeft nu een vast contract en werkt 38 uur in de week. Ze werkt zelfstandiger en is in veel verschillende functies inzetbaar. Ze is blij dat ze in deze bijzondere tijd nog kan door werken en hoopt in de toekomst de interne opleiding voor gastvrouw te kunnen volgen en voltooien!

Benieuwd naar het videoportret van EsmeeAnne? Klik dan hier.

Dylan Disbergen

Dylan werkt sinds 2017 bij snackbar Charly in Apeldoorn en heeft het daar nog steeds heel erg naar zijn zin. Dit hoopt hij ook nog lang te kunnen doen. De opnames van ‘Speciaal naar Gewoon’ heeft Dylan ook als hartstikke leuk ervaren. Hij zou in de toekomst graag een eigen buurtcafetaria willen opzetten.
Zulke succes verhalen motiveren ons om net zo hard als onze leerlingen te werken.

Benieuwd naar het videoportret van Dylan? klik dan hier.